Nyheter

Handlingar till vårterminsmötet

Förutom att handlingarna hänger utanför Edekvata så kan de även hittas på följande länk: http://eee.esek.lth.se/pub/moteshandlingar/2012/vt-12-handlingar.pdf


TRE

Lund Sustainable Engineers och Ingenjören Utan Gränser presenterar:
TRE. -  The Reflecting Engineer fortsätter
Onsdag 18/4 kommer Lars-Erik Liljelund till LTH. Kom och lyssna på mannen som Fredrik Reinfeldt vänder sig till för klimatrådgivning. 
Lars-Erik Liljelund har varit verksam i  både den nationella och den internationella miljöbyråkratin
sedan åttiotalen bl.a.som generalsekreterare för Naturvårdsverket och som statsministerns rådgivare och sändebud i miljöfrågor,
För närvarande VD för miljöstrategiska forskningsstiftelsen Mistra.
Kom och bli inspirerad till miljömässig, ekonomisk och social hållbarhet! 
Onsdag 18/4 i Hörsalen, kårhuset. 

130 första får lunch!


Projekt

Är det någon som håller på med sensorer som skulle vara intresserad att vara med i ett projekt?
Fick ett mail från Fredrik som söker en sådan person:

Hej! Jag håller på med ett projekt att utveckla dörrar och fönster och undrar om det är någon på er sektion som arbetar med sensorer och som skulle vara intresserad av att vara med i ett projekt. Mvh Fredrik Westman
Ni når honom på: fredrik_west88@hotmail.com


Ni har väl inte missat Elfa Distrelecs nya Facebook-tävling?

Skicka in en video om ditt mest kreativa elektronikprojekt så har du chansen att vinna ett sommarjobb hos Elfa Distrelec eller 20 000 kronor att handla hos dem för.

Dessutom vinner de 19 andra bidragen ett presentkort att handla för hos Elfa Distrelec!

Kolla in tävlingen och skicka in ditt bidrag här, www.facebook.com/DistrelecSweden


Vårterminsmöte

Datum: Onsdagen den 25:e April

Tid: 17.15

Plats: E:C (med reservation för ändringar)

Under mötet kommer bland annat inkomna motioner att behandlas. Finns det något som du tycker borde ändras på E-sektionen? Skriv en motion och maila den till ordforande@esek.lth.se senast måndagen den 16:e April.

Även SRE-ordförande samt andra poster kommer att väljas!

Handlingarna kommer att finnas på anslagstavlan i Edekvata senast den 19:e April.

Sektionen bjuder på mat & alkoholfri dryck efter mötet!

Varmt välkomna!

Styrelsen 2012


E-sektionens Skidresa till St Hans Backar!

Då är det äntligen vår och självklart dags att åka skidor på skånskt vis! Datumet du ska komma ihåg och som du ska skriva "skidor" i kalendern på är 17:de april!

 

Knäck ölen, tänd grillen och njut av något grillat ute i den sköna naturen!


SM I PAPPERSFLYGPLAN!

HAR DU VAD SOM KRÄVS FÖR ATT VINNA SM I PAPPERSFLYGPLAN? Nu på måndag 26/3, 11.30-1300, i Gasquesalen, Kårhuset. Alla får delta och allt som krävs är att vika ett pappersflygplan och kasta så långt som möjligt. VINNARNA GÅR TILL VÄRLDSFINALEN I SALZBURG!

 

Mer info på http://www.facebook.com/​events/295609017172569/


Val

Sugen på att bli SRE-ordförande eller engagera dig på något annan post? Denna veckan är det fritt fram att nominera sig själv och alla man känner!

Glöm inte att svara på dina egna nomineringar också!

http://eee.esek.lth.se/m/val


Ändrad tid för gille!

Det var tänkt att ha gille på lördag denna vecka men det har blivit ändrat lite i sista minuten och vi kommer istället att ha gillet på Fredagen.


Salto rensningen avslutad

Nu har rensningen i vårat accesssystem Salto avslutats, med reservation för ändringar.

Då det är väldigt många som ligger i systemet finns risk att några som borde ha access till en dörr ändå polckas bort i denna storstädning. Om du är en av dem så prata med din utskottschef om det är något du behöver för en specifik post. Om det är något du som individ behöver så skicka ett mail med en bra motivering till forvaltningschef@esek.lth.se


Bokbytardag

Har du kursböcker som du inte behöver mer eller helt enkelt inte orkar se längre? Sälj dem då till behövande yngre studenter på vår bokbytardag imorgon (onsdag) kl 17 i Edekvata.

Technology Management

Går du i årskurs 2 eller 3 och funderar på ditt val av master?

Ansökningsprocesserna för Technology Management med kursstart hösten 2012 ska under våren ta vid. Intresset har visat sig vara stort och frågorna många. Vi på TM har därför valt att bjuda in till en informationskväll med både programledning, utvalda lärare och studenter för att ge en så rättvis och nyanserad bild som möjligt. Vi bjuder på fika under kvällen.

Datum: 21/3
Tid: kl 19.00-21.00
Plats: Stora Hörsalen, IKDC

Läs mer


Intresseanmälan golftävling

ARMU för E-sek och D-sek utvärderar intresset för att spela golf tillsammans med företagsrepresentanter.

Läs mer


Salto rensning

Nu har rensningen i vårat accesssystem Salto börjat. Då det är väldigt många som ligger i systemet finns risk att några som borde ha access till en dörr ändå polckas bort i denna storstädning. Om du är en av dem så prata med din utskottschef om det är något du behöver för en specifik post. Om det är något du som individ behöver så skicka ett mail med en bra motivering till forvaltningschef@esek.lth.se

Läs mer


JFF

18 februari 2012 19:00 - 19 februari 03:00

Jätte Funktionärs Festen

Nu är det dags igen! Alla sektioner har bytt ut alla gamla funktionärer eller kanske bara bytt post sinsemellan. Vi kommer börja festen med middag runt om på LTH i olika sektionslokaler där antingen 2 eller 3 sektioner sitter och äter och dricker med varandra. Efter det så är det uppsamlingspub i Cornelis kring 21 och efter 22 så kör vi natten lång i Gasquesalen och gör kvällen den 18:e februari legendarisk! Anmäl dig så fort som möjligt för att garantera din plats på sittningarna!

Anmälan görs på www.tlth.se/jff


Phöset behöver jälp!

Phöset behöver jälp!

Vill du engagera dig som:

  • Phadder
  • Småphös
  • Fusknolla
  • Övergudphadder

Kom till E:A torsdagen den 9/2 12.15 för att få reda på allt du behöver veta för att kunna vara en del av den kungliga nollningen 2012.

För att anmäla sig så ska man skicka ett mail till phoset@esek.lth.se senast fredagen den 2 mars!

 


E-dagen

Medicinsk teknik i framtiden – Robotkirurgi’ ett nästan science fiction betonat ämne. Vad är möjligt? Är det säkert? Frågorna är många.

Inför paneldebatten så har du möjlighet att skicka din fråga till panelen i förväg, som ett e-mail till mig.

I panelen sitter förutom föredragshållaren: Läkare, etiker, biomedicinare och studenter. 

Anmäl dig till gasquen (överst) och till något studiebesök och få en bild av ditt framtida yrke. Det finns platser på företag både i Malmö och i Lund.

http://www.eit.lth.se/apply/index.php?listid=5

Sist vill jag veta om det är någon mat du inte tål om du ska vara med på middagen. Skicka i så fall mail till mig om det.

Välkommen på E-dagen
Bertil Larsson
Programledningen E


Nystartsgille

På Lördag 14/1 drar vi igång vårterminen med att hålla ett gille i Edekvata! Mer perfekt start på en termin än att återse sina studiekamrater över ett glas öl eller vin i Edekvata går ju knappt att finna.


Funktionärer

Nu är det kommande årets funktionärer registrerade, och alla mailadresser och -listor är uppdaterade. Har du glömt vad du ska göra det närmaste året kan du kolla upp det här.


Valmöte

Nu är valmötet genomfört och vi har massa nya funktionärer! Inom kort kommer listan publiceras på nätet och på anslagstavlorna så att ni kan påminna er själva om vad ni blev valda till!


Följ oss

  
   

Kontakta likabehandlingsombud

Se ävenBli medlem i kåren

Medlemmar i E-sektionen har 30% rabatt på Buttericks i Lund vid uppvisning av studentkort