Nyheter

Höstterminsmöte

Nu är det snart dags för Höstterminsmöte. Mötet kommer äga rum den 17 november i E:B. På mötet kommer det bland annat tas upp motioner, budget för 2016 och se om 2014 kan få ansvarsfrihet.

Om det är något du vill förändra på sektionen så skriv då en motion och skicka in senast den 6 november till ordforande@esek.se.

Tips för de som vill skriva motion:

- Kolla igenom gamla motioner och propositioner.

- Motionen för innehålla: bakrundsfakta, lösning på problemet och hur det ska genomföras

- Skicka motionen som word-fil för att underlätta för ordförande, senast den 6 november

- Våga fråga.


Vi ses på mötet.

 


Intervjuteknik med Academic Work

Hej!

Som en uppföljning på CV-granskningen i våras och som en förberedelse inför ARKAD så kommer Academic Work till E-sektionen onsdagen den 4e november för att lära oss de bästa knepen till intervjuer och hur man pratar med företag! Det finns tider att boka upp sig på för att få personliga tips. Du får då 15 minuter med en representat från Academic Work som hjälper dig att utvecklas! De kommer då ställa lite frågor som företag ofta ställer och sedan ge dig feedback på hur du kan utveckla din svar. 

Ta din chans redan nu och boka upp dig på en tid! Bokningen är bindande. 

Boka HÄR!


Gillen

Hej sektionen!

Nu på fredag den 23/10 och även fredagen efter det, den 30/10 är gillena inställda på grund av tentor. Men den 6/11 är allt åter som det ska, och ni är välkomna på gille!

Spana gärna in den nya postern för gillena i höst i korridoren och på tv-skärmarna i skolan.

Lycka till med alla tentor! 

/Källarmästeriet 2015


Pluggdag 22/10 med E.ON

På torsdag (22/10) är det dags för pluggdag med E.ON. Konceptet är helt nytt och vi testar för första gången i denna instuderingsvecka! Från kl 12:00 på torsdagen bjuds det på mat, goodie-bags mm. i Edekvata. Det kommer bjudas på najs pluggstämning, tentaångest, godis och ett trevligt häng! Kom dit och tentaplugga och peppa tentorna tillsammans med sektionen!

Anmäl dig på länken nedan om du vill få gratis mat! 

Lycka till med plugget! 


Studiekväll tisdag 29/9 kl 17

Nu på tisdag har Studierådet på E-sektionen läsårets fjärde studiekväll och nollningen 2015 sista i Edekvata för alla på E-sektionen! Passa på att sitta kvar i skolan och plugga och häng med oss i SRE i Edekvata från kl 17. OBS: vi kommer denna studiekväll att bjuda på en trevlig smörgåsbuffé, kaffe, kakor mm, istället för varm mat! Vi kommer även denna gång att lotta ut några exemplar av en nyttig bok i Studieteknik bland de nyblivna ettorna ifall du anmäler ditt intresse för denna utlottning i anmälningsblanketten.

Vi ses där!

Anmälan till Studiekväll


Lundastudenter sökes till jobb som privatlärare inom läxhjälp

Studerar du vid E-sektionen i Lund? Söker du ett givande och utmanande extrajobb i höst? Då kan SmartStudies ha jobbet som passar dig!

SmartStudies är en av Sveriges största och ledande organisationer som erbjuder läxhjälp och privatundervisning. Organisationen grundades i Lund år 2009 och har sedan dess bara växt och finns numera i större delen av landet. SmartStudies erbjuder läxhjälp och mattekurser i hemmet, de lärare som arbetar för vår organisation är mycket kunniga och engagerade. 

Läs mer


ARM

Missa inte ARM som kommer på besök den 8e oktober i E-husets foajé! De kommer även ha en monter på ARKAD senare i höst, ta chansen och prata med dem!


Actic lunchföreläsning 23/9 kl 12:10

Välkommen på ACTICs lunchföreläsning i E:A på onsdag 23/9 klockan 12:10. Där kommer ni få höra om hur ekvationen fest+plugga+träna+leva = beach2016 går ihop! 

Ses på onsdag!

 

 


Studiekväll tisdag 22/9 kl 17

Nu på tisdag har Studierådet på E-sektionen årets tredje studiekväll i Edekvata för alla på E-sektionen! Passa på att sitta kvar i skolan och plugga och häng med oss i SRE i Edekvata från kl 17, vi kommer att bjuda på mat, kaffe, kakor mm, som programledningarna för E och BME (PLE och PLBME) står för! Vi kommer även denna gång att lotta ut några exemplar av en nyttig bok i Studieteknik bland de nollor som anmält sig! De som vann förra veckans tävling får hämta ut sina böcker från SRE på denna studiekväll! 

Har ni anmält er men ångrar er, mejla sreordf@esek.se.

Vi ses där!

Anmälan till Studiekväll


Studiekväll tisdag 15/9 kl 17

Nu på tisdag har Studierådet på E-sektionen årets andra studiekväll i Edekvata för alla på E-sektionen! Passa på att sitta kvar i skolan och plugga och häng med oss i SRE i Edekvata från kl 17, vi kommer att bjuda på mat, kaffe, kakor mm och även lotta ut en nyttig bok i Studieteknik bland de nollor som anmält sig!

Har ni anmält er men ångrar er, mejla sreordf@esek.se.

Vi ses där!

Anmälan till Studiekväll


Spelgille med ALTRAN

På fredag är det dags för det årliga spelgillet med ALTRAN! Klockan 19 slår dörrarna upp i edekvata och ni är alla välkomna!

NöjU kommer fixa med spel, KM står för mat samt dryck och ENU har bjudit in företaget ALTRAN som kommer dela ut lite gratissaker!

Här kan ni läsa mer om Altran!

Vi ses på fredag!


Studiekväll 9/9

Onsdagen den 9 september kl 17.00 i Edekvata har SRE (Studierådet på E-sektionen) läsårets första Studiekväll för alla på E-sektionen. Just denna kväll hålls i samarbete med ENU, som ordnat med att Academic Work gästar denna kväll. Kom till edekvata och få gratis mat och kaffe av SRE och mingla med Academic Work och passa på att diskutera både jobb och studier på en och samma kväll!! En möjlighet ni bara inte får missa! 

Anmäl er på länken nedan senast onsdagen den 9 september kl 12.00 då anmälan stänger. Har ni anmält er, men ångrar er, mejla sreordf@esek.se.

Vi ses där!

Anmälan till Studiekvällen


Lunchföreläsning med Tetra Pak

På torsdag(10/9) är det lunchföreläsning med Tetra Pak i E:A klockan 12:10-13:00! Nollor kan anmäla sig på länken nedan för att få mat (de första 50 får mat) och alla andra är välkomna att också gå på föreläsningen! 

http://goo.gl/forms/lCs2KjNo0I

 

Vi ses på torsdag!


Pluggkväll med Academic Work

Pluggkväll med SRE, ENU och företaget Academic Work sker på onsdag(9/9) klockan 17 i Edekvata. Academic Work står och svarar på frågor samt ger tips och trix till bästa jobbet! 

Välkomna!


Draggningsgille

Hej! Nu på torsdag (3/9) är det dags för den årliga draggningen. Efteråt anordnar KM gille i Edekvata. Klockan 19.00 slår vi upp dörrarna! Där kan man hänga tills INGvasion drar igång om man har biljett eller resten av kvällen om man känner för det! Ses snart :D


Välkommen alla nyantagna på Elektroteknik eller Medicin och Teknik!

Välkommen alla som är nyantagna på Elektroteknik eller Medicin och Teknik på LTH! Vi hoppas att få se alla er vid terminsstart och att ni kommer ha de roligaste fem åren i era liv framför er! 

Sektionen tillsammans med studievägledningen anordnar en underbar nollning! Mer information finner ni på E-sektionens officiella nollningshemsida http://e-nollning.nu/. Ses i augusti!

 


Behöver du extrajobb till hösten?

SmartStudies är en av Sveriges ledande läxhjälpsorganisationer med privatlärare i hela Sverige. Vi arbetar för att hjälpa våra elever att nå sina mål i skolan genom läxhjälp i hemmet och mattekurser. Våra lärare är engagerade och kunniga inom sina områden och har visat på en god pedagogisk förmåga under rekryteringsprocessen.

Genom ett samarbete med E-sektionen kan vi nu med glädje erbjuda alla studenter på E-sektionen vid LTH en möjlighet att komma på intervju för att arbeta tillsammans med oss. Som privatlärare har man en unik möjlighet att arbeta med ett roligt och utmanande extrajobb samtidigt som man utgör en stor positiv skillnad för unga människor.

Gå gärna in på vår hemsida på http://smartstudies.se/ för att läsa mer om oss.

Är du intresserad av att träffa oss under en intervju? Maila i så fall ditt CV till cv@smartstudies.se!


Hawaii gille 22/5

Hej, det var länge sen! Nu på fredag 22/5 är det sista gillet för den här terminen! Kom och fira sommaren med oss på det klassiska Hawaii-gillet :) Det kommer bjudas på mycket tema-enligt,


15/5

På grund av ledigheten så är gillet inställt även fredag 15/5, för de som har missat informationen. Vi ber om ursäkt för annat budskap i förra inlägget! Ses på läsårets sista gille, nästa fredag 22/5, då slår vi på stort!


Inställt gille

Även denna fredag är tyvärr gillet inställt, det beror på att det är omtenta vecka, många är bortresta och det är Tandem (!). ha en bra vecka! Nästa vecka är allt som vanligt igen :)


Följ oss

  
   

Kontakta likabehandlingsombud

Se ävenBli medlem i kåren

Medlemmar i E-sektionen har 30% rabatt på Buttericks i Lund vid uppvisning av studentkort